Profielpagina

LinkedIn
Dr. Vincent Vandeghinste
Onderzoeker/computerlinguïst

Vincent Vandeghinste studeerde theoretische psychologie (psycholinguïstiek) aan de KU Leuven en taalwetenschap aan de KU Leuven en Universiteit Antwerpen. Voor zijn doctoraat aan de KU Leuven schreef hij zijn proefschrift over automatische vertaling zonder parallelle data.

Hij werkt sinds 2018 bij het INT als onderzoeker, hoofdzakelijk rond taalkundige infrastructuur (www.clarin.eu) en taaltechnologie voor inclusie. Dit omvat onder andere het schrijven van scripts in perl of python om bestanden klaar te maken voor lexicografen, het schrijven van projectvoorstellen om externe financiering binnen te halen, en het verspreiden van informatie omtrent het werk van het INT.

Daarnaast is hij geaffilieerd met de KU Leuven, waar hij betrokken is bij de vakken Language Engineering Applications, Machine Translation: Advanced Topics, Computationele Lexicografie en Introduction to Machine Learning with Python. Hij is ook lid van de redactieraad van Computational Linguistics in the Netherlands Journal (www.clinjournal.org).

Google Scholar | ResearchGate | Orcid

Publicaties

Zie KU Leuven.