Profielpagina

Tim Brouwer
Softwareontwikkelaar

Tim Brouwer heeft enige tijd rondgezworven op de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Zijn brede interesse voerde hem onder andere langs colleges over wiskunde, natuurkunde en informatica. Daarnaast is hij ook wel eens bij andere faculteiten langsgegaan. Zodoende heeft hij bij japanologie kennisgemaakt met taalkunde, en ontdekte hij daar de verdieping die geesteswetenschappen bieden. Dit beviel zo goed dat hij na een commerciële omzwerving waar hij veel technische en projectmanagementvaardigheden heeft opgedaan het team van het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) is komen versterken.

Tim is werkzaam als systeemontwikkelaar en specialiseert zich in natuurlijke taalverwerking. Hij zet zijn engineeringvaardigheden in om het INT te ondersteunen bij zijn voortdurende digitale ontwikkeling en zet zijn toegepaste taalkundige kennis in om een brug te vormen tussen taalkundigen en techneuten. Zo werkt hij aan tools die de nieuwste ontwikkelingen in digitale taalverwerking toegankelijk houden voor taalkundigen en lexicografen.

Buiten zijn werk voor het INT verdiept Tim zich nog steeds in diverse aspecten van de abstracte wiskunde en theoretische natuurkunde. Daarnaast is Tim een taalliefhebber, een liefde die zich niet beperkt tot het Nederlands. Zo heeft hij ook langere en kortere uitstapjes gemaakt naar het Japans, Frans, Chinees, Duits en Russisch.