Categorieën
Nieuws

CLARIN-infosessie in Brussel

In samenwerking met het Brussels Platform for Digital Humanities (DIGI) organiseert het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) op 11 juni 2018 een informatiesessie over de CLARIN-infrastructuur voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale taalmaterialen en het gebruik ervan voor onderzoek.

CLARIN staat voor Common Language Resources and Technology Infrastructure (http://www.clarin.eu) en is een infrastructuur die digitale taalmaterialen en tools via een enkele login beschikbaar stelt voor wetenschappers en studenten (uit de sociale en de menswetenschappen).

Deze infosessie wordt georganiseerd om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met CLARIN en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale taalmaterialen en het gebruik ervan voor onderzoek.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De infrastructuur en services van CLARIN
  • De rol van het INT als CLARIN Centre
  • Taalmaterialen en tools voor onderzoek in de sociale en de menswetenschappen

De informatiesessie vindt plaats op maandag 11 juni 2018 van 11.00-13.00 uur in lokaal D. 2.16 van de Vrije Universiteit Brussel. Deelname is gratis. Bevestig je aanwezigheid door een mailtje te sturen naar ellen.debackere@vub.be.


Laatste nieuwsberichten:

Of bekijk alle nieuwsberichten.